Uzmanlardan TBMM’ye 30 bini aşkın dilekçe
ANKARA (İGFA) – Nitelikli Gelir Profesyonelleri Derneği’nden yapılan açıklamada, “666 Sayılı KHK ile yapılan Merkez-İl ayrımı düzenlemesi sonucunda diğer meslek mesleklerinden ayrı tutulduk. Sonuç olarak, ücret farkı her geçen yıl artmaya devam etmiş ve fark açılmıştır.
Dernekten yapılan açıklamada, “Nitelikli Gelir Uzmanı olarak 2011 yılında birçok meslekle eşit hatta daha üstte bir konumdaydık. 666 ile diğer mesleklerden farklı tutulduk. Sonuç olarak fiyat farkı her geçen yıl artmaya devam etti ve makas uygun şekilde açıldı. Bugün fiyat farkı neredeyse 10 bin TL’ye yaklaştı. Nitelikli Gelir Uzmanları ve yardımcıları olarak 12 yıldır yaşadığımız sorunlara dikkat çekmek ve mağduriyetimize çare olmak amacıyla 30 bin imzalı dilekçemizi kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Kuruluna gönderdik. şikayetler. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığımız başta olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri de dahil olmak üzere birçok kişi, kurum ve yetkiliye talep ve mağduriyetlerimizi yüz yüze dile getirme fırsatı bulduk. Taleplerimizde haklı olduğumuza dair tüm kesimlerden geri dönüşler almamıza rağmen şu an ne yazık ki bir analize ulaşamadık. Bu noktada, hakkımızı teslim etmek için Hazine ve Maliye Bakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan güzel haberler beklediğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız.”
Uzmanlar, meslektaşları adına Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan taleplerini 3 unsurda şöyle sıraladı:
1- 2011 yılında 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemelerle yetmiş meslekten altmış bir tanesinde ücret, özlük hakları ve iş imkânları bakımından eşitleme yapılmıştır. Eşit değillerse, merkezi uzman sayılan birçok meslekten daha iyi durumda olan ve düzenleme dışında bırakılan ve marjinalize edilen Yeterlilik Sürecine tabi gelir uzmanları, yeniden muadilleri ile eşit hale getirilmelidir. profesyonel takımların ortasında merkez-taşra bölünmesinden kaynaklanan statü ve personel farklılıklarını ortadan kaldırmak.
2- Vergi inceleme oranlarının yüzde 3’ü geçmediği dikkate alınarak denetim oranlarının artırılması ve kayıt dışı ekonomiye büyük katkı sağlanması için A Kümesi Profesyonel ekiplerinin ortasında sayılan Nitelikli Gelir Uzmanlarına yetki verilmelidir. incelemek.
3- Kurumun politikalarını belirlemek, uygulamalarına yön vermek, oluşan sorunları tespit etmek ve gidermek amacı ile -kariyer yoluyla atanan yeterlilik sürecine tabi Gelir Uzmanları olarak- insan israfı diyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yanlış insan kaynakları yönetiminden kaynaklanan kaynaklar durdurulmalıdır.