Haber

“7 Bölge 7 Mutfak” etkinliğinin üçüncüsü Macaristan’da yapıldı

Türk mutfağını Macaristan’da tanıtmak amacıyla düzenlenen “7 Bölge 7 Mutfak” proje etkinliğinin üçüncüsü, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu’nun ev sahipliğinde Budapeşte’de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, her ay Türkiye’den farklı şeflerin Budapeşte’de ağırlandığı serinin üçüncüsüne katılan ünlü şef Mehmet Akdağ’ın Akdeniz Bölgesi’ne özel bir menü hazırladığı belirtildi.

Üst düzey yetkililer, çok sayıda yabancı büyükelçi, Türk ve Macar iş adamları ve basın mensuplarının katıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde hazırlanan ‘Asırlık Tanımlarla Türk Mutfağı’ kitabından esinlenerek Türk mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla Budapeşte’deki Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ‘7 Bölge 7 Mutfağı’ ve Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan projenin Macaristan’da gerçekleştirilen üçüncü etkinliği büyük ilgi gördü.”

Etkinlikte konuklara seslenen Büyükelçi Ekşioğlu, “(7 Bölge 7 Mutfak) projesi kapsamında her ay Türkiye’den bir şefi ağırlıyor ve ülkemizin yedi bölgesinden birini temsil eden özgün bir menü hazırlıyoruz. sen.” söz konusu.

Projenin 21-27 Mayıs 2023 tarihlerinde kutlanacak “Türk Mutfağı Haftası” ile sona ereceğini belirten Ekşioğlu, “‘7 Mehmet Restaurant’ın işletmecisi ve Baş Aşçısı ünlü Şef Mehmet Akdağ imzalı bugünün özel menüsü. ‘ Antalya’da sizlere Türkiye’nin Akdeniz mutfağını sunuyor.Yöreye ait çeşitli lezzetleri tatma şansı verecek.’7 Bölge 7 Mutfağı’ tamamen sponsorlarımız temelinde yürütülen bir projedir.Sponsorlarımızın değerli destekleri sayesinde, zengin mutfağımızı tanıtmaya yönelik etkinlik serisi sadece Macaristan’daki dostlarımızın değil, Türkiye’deki mutfak çevrelerinin de ilgisini çekti. ifadeleri kullandı.

Şef Akdağ, Akdeniz mutfağının en eşsiz ve özel tatlarını sunmaktan mutluluk duyduklarını da dile getirdi.

Menüyü ağırlıklı olarak Türkiye’den getirdikleri malzemelerle hazırladıklarını anlatan Akdağ, “Kaliteli Macar malzemeleri de kullandık. Aslında Akdeniz Bölgesi mutfağında binlerce farklı lezzet var.” dedi.

Menüde 1937’den beri tarifle hazırlanan hibeş, gökkuşağı salatası, kavrulmuş kabak çekirdeği beyaz üzüm yaprağı, ısırgan otu kavurma, avcı böreği, hurma avokadolu turp, oğlak tandır ve kabak tatlısı gibi lezzetler sunuldu.

???????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Örcünlü Escort
Şuayipli Escort
Karlıtepe Escort
Bolluca Escort
Kalyoncu Kulluğu Escort
Mecidiye Escort
Küçük Ayasofya Escort
Mevlana Escort
Akçaburgaz Escort
Süleymaniye Escort
Namık Kemal Escort
Büyük Kılıçlı Escort
Esentepe Escort
Gökçeali Escort
İnkılap Escort
Yeşilvadi Escort
Madenler Escort
Silivri Escort
Tevfikbey Escort
Bozhane Escort
Ptt Evleri Escort
Çınar Escort
Bahçelievler Escort
Burhaniye Escort
Abdurrahmangazi Escort
Balat Escort
Fatih Escort
İzzet Paşa Escort
Postane Escort
Şamlar Escort
Ardıçlı Escort
Küçük Piyale Escort
Ortaköy Escort
Üniversite Escort
Gülbahar Escort
Hamidiye Escort
Defterdar Escort
Esatpaşa Escort
Seyitnizam Escort
Salacak Escort
Çatalca Escort
Ambarlı Escort
Güllü Bağlar Escort
19 Mayıs Escort